4000+
Haartransplantaties

20+
Jaar

Vrijblijvende offerte voor haartransplantatie

Overzicht van haartransplantatie chirurgie

Overzicht van haartransplantatie-chirurgie

De procedure voor haartransplantatie begint met het extraheren van gezond haar dat niet uitvalt. Dit wordt uit het donorgebied op uw hoofd gehaald en vervolgens zorgvuldig geïmplanteerd in de gebieden waar u last hebt van haarverlies.

Het donorgebied dat van nature bestand is tegen haaruitval is meestal het gebied aan de achterkant en aan de zijkanten van uw hoofd. Het getransplanteerde haar is dan ook blijvend en groeit op een natuurlijke manier door.
Menselijk haar groeit in kleine bundeltjes, die ‘graft’ genoemd worden. Eén graft bevat 1-4 haren. Er zijn twee manieren om donor-grafts uit de huid te halen. De ene manier wordt Follicular Unit Extraction (FUE) genoemd, de andere Follicular Unit Transplant (FUT).

Het is van belang het verschil tussen FUE en FUT te begrijpen. FUE wordt uitgevoerd met een chirurgische holle naald waarmee steeds één graft uit de huid wordt gehaald. FUE laat geen streepvormig litteken achter, maar bij iedere punctie ontstaat een klein, nauwelijks zichtbaar litteken. Om het vereiste aantal grafts uit te huid te kunnen halen worden er over een groot gebied duizenden puncties uitgevoerd.

FUT staat bekend als de techniek waarbij een reep huid wordt weggesneden: een strook met honderden of duizenden grafts wordt uit het donorgebied gehaald. Deze grafts worden vervolgens verder bewerkt.
Ter voorbereiding op de transplantatie worden de individuele grafts met behulp van een microscoop van elkaar gescheiden. Op de plaats waar de huidstrook is weggehaald blijft een streepvormig litteken achter.
Een goede planning van een geavanceerde hechtingstechniek, de zogenoemde ‘trichophytic closure’, helpt het litteken zo klein mogelijk te houden.

Met de huidige technologie is de groeisnelheid voor FUE even goed als, of zelfs beter dan die voor FUT.

Nieuwhaar-istanbul laat niemand de deur uit lopen met een zichtbaar litteken, dit is de voornaamste reden waarom de FUT methode uitgesloten is.

Oogoperatie in Turkije

Ons partner
www.ooglaseren-turkije.nl