4000+
Haartransplantaties

20+
Jaar

Vrijblijvende offerte voor haartransplantatie

Operatie

Nadat u een operatiehemd hebt aangetrokken neemt u plaats in een comfortabele operatiestoel, die speciaal is ontworpen voor haartransplantaties. De stoel is overtrokken met eenmalig hygiënisch beschermingsmateriaal.

Tijdens de operatie worden alle vitale waarden bij u in de gaten gehouden. De arts let erop dat u zich op uw gemak voelt en past het medicatieniveau daar voortdurend op aan.

De chirurg onderzoekt het donorgebied en tekent dat vervolgens nauwkeurig af. Maar allereerst bekijkt de chirurg uw dossier en de checklist zodat hij zeker weet dat de haartransplantatie veilig wordt uitgevoerd.

De behandeling duurt in totaal ongeveer 6-7 uur. Er wordt natuurlijk ook een lunchpauze gegeven.

Plaatselijke verdoving

De patiënt krijgt oraal een kalmerend middel toegediend, dat hem helpt te ontspannen. De plaatselijke verdoving wordt over het algemeen toegediend in de specifieke gebieden die behandeld worden. Wanneer de patiënt daarom verzoekt of wanneer hij tijdens de ingreep enig ongemak ervaart, wordt de dosis plaatselijke verdoving verhoogd.

De extractie van grafts

Follicular Unit Extraction (FUE) is de beste keuze voor haarherstel. Met FUE ontstaan op de plekken waar haren zijn weggenomen kleine, ronde littekens, die genezen en makkelijker te verbergen zijn, vooral voor patiënten die het haar graag kort dragen.

Tijdens het weghalen van grafts met een holle naald worden beperkingen van het donorgebied, het behoud en de homogenisering van de graft nauwkeurig in de gaten gehouden. Het is niet nodig om na de verwijdering van de grafts een verband aan te brengen op het donorgebied.

Het aantal folliculaire eenheden dat op één dag wordt weggehaald ligt tussen de 2.000 en 3.000. Omdat iedere eenheid 2-3 haren bevat, betekent dit een totaal van 5.000 – 7.000 haren. Maar iedere patiënt ís anders, waardoor het precieze aantal varieert naar gelang de dichtheid van de donorzone.

Het gereed maken van de folliculaire eenheden

Om de folliculaire eenheden in leven te houden worden ze meteen nadat ze uit de hoofdhuid zijn verwijderd in een bepaalde vloeistof geplaatst. Een lid van het operatieteam begint dan onder de microscoop met de voorbereidingen. Voor het succes van de haartransplantatie is het essentieel dat de folliculaire eenheden correct worden voorbereid en bewaard.

De folliculaire eenheden bewaren

Het is essentieel dat de folliculaire eenheden zodra ze buiten het lichaam zijn op de juiste manier bewaard worden. Tijdens de haartransplantatie moeten deze eenheden onder de ideale temperatuur gehydrateerd worden.

Transplantatie van de folliculaire eenheden

Eerst wordt het ontvangstgebied plaatselijk verdoofd en er worden micro-openingen gemaakt waar de folliculaire eenheden later in geïmplanteerd worden.

Voor de incisies worden naalden of beitelvormige instrumenten gebruikt. De incisie is niet dieper dan de lengte van de folliculaire eenheid. Zo voorkomt men beschadigingen aan de bloedvaten in de hoofdhuid.

Met natuurlijke incisies wordt ervoor gezorgd dat de groeirichting van het getransplanteerde haar dezelfde is als die van het natuurlijke haar

Vervolgens worden de folliculaire eenheid een voor een in het kale ontvangstgebied geïmplanteerd. Daarbij wordt rekening gehouden met de richting, hoek en de verschillen in de haardichtheid in het bestaande gebied.

Ook als er in het ontvangstgebied geen terminaal haar is, dan is er altijd wel enig vellushaar aanwezig (dat wil zeggen kort, dun, nauwelijks zichtbaar haar met weinig pigment) dat een aanwijzing kan geven over hoe het haar er in het verleden uit zag.

Oogoperatie in Turkije

Ons partner
www.ooglaseren-turkije.nl