4000+
Haartransplantaties

20+
Jaar

Vrijblijvende offerte voor haartransplantatie

Klassieke vrouwelijke kaalheid

Klassieke vrouwelijke kaalheid

Klassieke vrouwelijke kaalheid komt voor bij vrouwen die alopecia androgenetica hebben, zo’n 40% van de vrouwen van 50 jaar heeft hier last van. Vrouwen met alopecia androgenetica merken eerst dat hun haar dunner wordt. Er zijn ook duidelijke tekenen van haaruitval, men treft bijvoorbeeld meer haren in de douche aan, in de haarborstel of ’s ochtends bij het wakker worden op het hoofdkussen.

Anders dan bij mannen die aan klassieke mannelijke kaalheid lijden, wordt bij vrouwen met klassieke vrouwelijke kaalheid het haar over het hele hoofd dunner. Vrouwen verliezen haar bovenop hun hoofd, waardoor het centrale deel van het haar wijder uitstaat.
Gelukkig leidt klassieke vrouwelijke kaalheid zelden tot volledige kaalheid, zoals wel het geval is bij mannen.

Oorzaken van klassieke vrouwelijke kaalheid

Er zijn verschillende oorzaken die bijdragen aan klassieke vrouwelijke kaalheid.

Leeftijd

Bij het ouder worden krijgt men te maken met een zekere mate van haarverlies. Dat is zowel voor mannen als voor vrouwen normaal.

Hormonen

Klassieke vrouwelijke kaalheid kan in gang worden gezet door hormonale veranderingen. Vrouwen die de overgang al achter zich hebben, hebben een grote kans op haarverlies. Veranderingen in het gehalte van androgenen zorgen bij vrouwen niet alleen voor haarverlies, maar ook voor de groei van meer en stuggere haren op andere delen van het lichaam.

Erfelijkheid

U hebt een grotere kans op klassieke vrouwelijke kaalheid als iemand anders in uw familie, zoals uw moeder, vader of oma, ook hieraan leed.

Oogoperatie in Turkije

Ons partner
www.ooglaseren-turkije.nl