4000+
Haartransplantaties

20+
Jaar

Vrijblijvende offerte voor haartransplantatie

Klassieke mannelijke kaalheid

Klassieke mannelijke kaalheid:

Het is algemeen bekend dat de klassieke mannelijke kaalheid gerelateerd is aan hormonen die zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Deze aandoening wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd, ofwel klassieke mannelijke kaalheid. Erfelijke aanleg speelt hierbij een rol. Met ander woorden, als uw vader of grootvader aan klassieke mannelijke kaalheid leed, dan is de kans groot is dat ook u ermee te maken krijgt.

De meest voorkomende oorzaak van klassieke mannelijke kaalheid houdt verband met androgene verschrompeling van het haarfollikel. Zo’n 70% van de mannen krijgt hier op enig moment mee te maken.

Een haar zit in een kleine holte, haarzakje of haarfollikel genoemd. De meeste tijd veranderen deze haarzakjes niet, er blijft normaal haar uit groeien. In het geval van klassieke mannelijke kaalheid verschrompelt de haarfollikel echter. Bij verschrompeling van de follikel wordt de haar korter en dunner of groeit helemaal niet meer.

Op een gegeven moment stopt het haar met groeien, zonder dat het haarzakje zelf afsterft, dat blijft gewoon open. Deze aandoening wordt klassieke mannelijke kaalheid genoemd:

Anagene fase:

Dit is de fase van de actieve haargroei. In de anagene fase vindt er in de haarwortel een snelle celgroei en celdeling plaats. Een haar die gevormd wordt duwt zichzelf omhoog, het haarzakje uit. Zit er al een haar in de follikel, dan wordt de oude haar naar buiten geduwd, de haar valt uit. Deze vorm van haaruitval is normaal.

Tijdens de anagene fase groeit een haar ongeveer 1 cm. per maand. De groeifase, ofwel anagene fase, duurt gemiddeld 2-6 jaar. Mensen bij wie het haar niet langer wordt dan een bepaalde lengte, hebben een korte anagene fase. Mensen bij wie het haar in korte tijd heel lang wordt, hebben juist een lange anagene fase.

Katagene fase:

Tijdens de katagene fase, die ongeveer tien dagen duurt, stopt de haar met groeien. De buitenste wortelschacht van het follikel verschrompelt en hecht zich aan de haarwortel.

Telogene fase:

De telogene fase is de rustfase in de groeicyclus en duurt ongeveer honderd dagen. In deze fase laat uw haar los en valt uit. De follikel verkeert tijdens de telogene fase in rust, en de haar wordt niet meer gevoed. Als u de haar uit zou trekken, zou u bij de haarwortel een wit knopachtig uiteinde zien.

Wat zijn de oorzaken van klassieke mannelijke kaalheid?:

Hormonale veranderingen:

Klassieke mannelijke kaalheid wordt vooral veroorzaakt door hormonale veranderingen, met name wanneer de balans van dihydrotestosteron (DHT) verstoord raakt. Een te grote toename van DHT kan leiden tot een verkorting van de anagene fase, wat een verminderde haarproductie tot gevolg heeft. De haren die wel blijven groeien zijn veel dunner:

Erfelijkheid:

Heeft iemand in uw familie last gehad van haarverlies, dan hebt ook u een grote kans dat u met klassieke mannelijke kaalheid te maken krijgt.

Tekenen en symptomen van haarverlies:

Het haar wordt zichtbaar dunner.

Het haar bij de slapen of richting het achterhoofd (de haarkrans) wordt dunner.

Er is meer haaruitval dan normaal (in de douche of ’s ochtends op uw kussen).

Oogoperatie in Turkije

Ons partner
www.ooglaseren-turkije.nl