4000+
Haartransplantaties

20+
Jaar

Vrijblijvende offerte voor haartransplantatie

FUT Methode

FUT Methode

FUT is een algemene term die staat voor Follicular Unit Transplant. Deze term wordt over het algemeen gebruikt voor een techniek waarbij een strook hoofdhuid uit het donorgebied wordt verwijderd. De wond wordt later met chirurgische nietjes of hechtingen gedicht. Middels een proces van ontleding worden vervolgens de folliculaire eenheden uit de huidstrook gehaald.

FUT-methode (weghalen van een huidstrook)

Bij de strook-methode wordt donorhaar verzameld door een smalle reep hoofdhuid uit het donorgebied te snijden. Vooraf bepaalt de chirurg nauwkeurig wat de vorm en de grootte van de strook moet zijn om de vereiste hoeveelheid grafts te verkrijgen. De chirurg maakt ook een planning om het litteken zo klein en zo onzichtbaar mogelijk te houden. Bij deze methode wordt gebruikt gemaakt van een krachtige microscoop en fel licht, zodat precies kan worden vastgesteld op welke plekken onder de huid haar groeit. Zo worden er minder grafts doorgesneden.

Soms zijn patiënten bezorgd dat er bij het verwijderen van een strook hoofdhuid een litteken achterblijft op de plaats waar de strook is weggehaald. Maar als het litteken zichtbaar is, kan dat eenvoudig gemaskeerd worden door het haar over het litteken te laten groeien. Bij de meeste patiënten wordt het litteken daarmee aan het oog onttrokken. Bovendien zorgen sommige hechttechnieken zoals ‘trychophytic closure’ ervoor dat de snedes strak genezen en de littekens niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

De productie van grafts

De grafts worden bewerkt onder een stereoscopische microscoop waarmee materiaal kan worden ontleed. Zo wordt iedere eenheid gereed gemaakt voor transplantatie. Het is essentieel dat de grafts tijdens het ontleden heel blijven. Een graft wordt als een eenheid geplant. Met andere woorden: bevat een graft vier haren wanneer die wordt weggehaald, dan blijven die vier haren bij elkaar als de graft wordt geïmplanteerd.

Haartransplantaties

De grafts worden rechtstreeks in het ontvangstgebied geïmplanteerd, met als doel een gezonde, levensvatbare graft-eenheid voor dat gebied te produceren. Met de zogenoemde ‘lateral slit’-techniek wordt iedere graft-eenheid nauwkeurig geïmplanteerd. Deze techniek stelt de chirurg in staat om de natuurlijke groeirichting van uw haar te reproduceren en geeft u een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Bij de inschatting of FUT voor u een geschikte methode is, moet er rekening worden gehouden met zowel uw verwachtingen van haarherstel als met de dichtheid van het beschikbare donorhaar.

Oogoperatie in Turkije

Ons partner
www.ooglaseren-turkije.nl