4000+
Haartransplantaties

20+
Jaar

Vrijblijvende offerte voor haartransplantatie

FUE-haartransplantatie in Turkije

Wat is FUE-chirurgie?

Haartransplantatie met FUE-chirurgie (Follicular Unit Extraction) is een minder ingrijpende behandeling dan een operatie waarbij een huidstrook wordt weggehaald. Bij FUE wordt er geen gebruik gemaakt van scalpels en hechtingen. De FUE-methode zou men kunnen omschrijven als een ‘procedure’ in plaats van een ‘operatie’. Eerst wordt het donorgebied kaal geschoren, zodat de afzonderlijke folliculaire eenheden zichtbaar worden. Vervolgens worden de meest ideale eenheden geselecteerd en weggehaald. Daarbij gaat de voorkeur uit naar de eenheden met de meeste haarfollikels. Op die manier verkrijgt men het maximale aantal follikels per graft. Met deze techniek is het aantal follikels per graft aanzienlijk groter dan bij de toepassing van de traditionele methode waarbij een huidstrook wordt weggesneden, die vervolgens onder de microscoop wordt ontleed.

Als de folliculaire eenheden uit de huid zijn gehaald halen de technici overmatig weefsel weg. Op deze manier krijgen de eenheden de perfecte maat voor de plek waar ze geïmplanteerd worden. Met de FUE-methode zijn allerlei aanpassingen mogelijk, soms worden alleen de folliculaire eenheden geschoren die voor extractie geselecteerd zijn, terwijl het omringende haar lang gelaten wordt. Op die manier ziet men nauwelijks iets van de procedure, het hele donorgebied lijkt onveranderd. Deze techniek duurt weliswaar langer maar heeft het voordeel dat het compleet onzichtbaar is. Daardoor is deze techniek geschikter voor patiënten die na de operatie geen verder oponthoud willen.

Iedere extractietechniek waarbij men geen gebruik maakt van een scalpel kan FUE genoemd worden. In plaats van een scalpel kunnen er holle naalden in allerlei formaten worden gebruikt. Deze kunnen scherp of stomp zijn, handmatig bediend worden of met een motortje worden aangedreven.

De FUE-techniek is verder ontwikkeld om het aantal zichtbare littekens op de hoofdhuid te verminderen; kleine, scherpe naalden hebben dan ook de voorkeur. Daarmee kunnen grafts worden gemaakt waarbij letsel aan graft en donorgebied tot een minimum wordt beperkt.

Met de FUE-procedure hoeven patiënten niet langer een huidstrook weg te laten halen en hebben ze toch een optimaal resultaat. De resultaten laten zien dat het klinische rendement van een FUE-procedure gelijk is aan of zelfs beter dan dat van de traditionele techniek waarbij een huidstrook wordt weggehaald, die vervolgens onder de microscoop wordt ontleed.

We verkiest FUE boven FUT omdat hij ervan overtuigd is dat hij resultaten kan bereiken die vergelijkbaar zijn met de resultaten van de huidstrooktechniek.

Het belangrijkste verschil tussen de FUE- en de FUT-methode is de manier waarop de grafts uit het donorgebied worden gehaald. Bij beide methodes worden dezelfde technische en artistieke vaardigheden gebruikt in het ontwerp en de voorbereiding van de ontvangende gebieden.

Oogoperatie in Turkije

Ons partner
www.ooglaseren-turkije.nl